Få kroppen klar før en orienteringskonkurranse

Når man driver med orientering, bruker man store deler av kroppen. I tillegg bidrar idretten til god mental trening fordi man leser kart og kompass, samtidig som man er i fysisk aktivitet.

Riktig nivå for deg

Orientering foregår på mange ulike nivåer. Her er det muligheter for å delta i en konkurranse som er tilpasset ditt nivå. Alt fra mosjonistnivå til elitenivå finner man innen orientering.

Selv om mange forbinder orientering med å løpe og finne poster ute i terrenget, er det også orientering som foregår på ski og sykkel. Her er det altså flere alternativer å velge mellom når man tar hensyn til egne ferdigheter.

En krevende idrett

Mye orientering foregår i ulendt terreng, og dette er fysisk krevende. Før konkurranse, men også før trening ellers, er det en fordel å gjennomføre en god oppvarming. Studier viser at oppvarming er skadeforebyggende. Det er også viktig å bruke godt fottøy når man ferdes i vanskelig terreng.

I forkant av en orienteringskonkurranse bør man være bevisst på om kroppen tåler den fysiske påkjenningen. Om du er usikker på om kroppen tåler den belastningen, kan det være greit med en konsultasjon i god tid før konkurranse. Klikk videre på nettet for å finne noen som kan hjelpe deg.