Utfør orienteringsløpet ditt takket være akupunktur

Orientering innebærer å løpe eller gå mens man navigerer med kompass gjennom utfordrende omgivelser, for eksempel skogsterreng.

De vanligste skadene er benhinnebetennelse, strekk, forstuinger og blemmer. Andre skader er støtskader som skyldes fall i bratt, steinete, glatt eller løst terreng. Noen av faktorene som kan øke risikoen for skader er manglende fysisk form og dårlig teknikk. Feil løpeteknikk kan for eksempel føre til for stor belastning på ledd og muskler.

Hva kan du gjøre når skaden har skjedd

Har du først skadet deg kan du ta kontakt med en akupunktør. Akupunktur har en rekke fordeler, spesielt for idrettsutøvere og løpere. Faktisk er akupunktur en økende trend blant orienteringsløpere. Dette er sannsynligvis fordi det kan brukes både til spesifikk skadebehandling og generell helse. Akupunktur kan fremme raskere restitusjon, forebygge skader, balansere muskler, styrke immunforsvaret og redusere kronisk stress.

Det er klinisk bevist at det forbedrer sirkulasjonen og øker blodstrømmen til muskler og vev. Når det gjelder å øke blodstrømmen til leddbånd og sener, er dette noe veldig nyttig da dette lindrer de vanligste skadene som forekommer i orienteringsløp. Akupunktur fremskynder ikke bare helbredelses- og restitusjonsprosessen, løpere kan faktisk anvende seg av det for å unngå skader. Finn din hjelp på nettet og få hjelp til å bli skadefri før neste løp.