Få orden på kroppen før konkurransen

Orienteringsløp er en idrett som krever fysisk og mental styrke. Du må kunne løpe i ulendt terreng, lese kart og ta raske beslutninger. For å presterer godt i en orienteringsløp konkurranse er det viktig å forberede kroppen din på best mulig måte.

Gode tips

Før konkurransen er det lurt å spise et måltid med karbohydrater og protein 2-3 timer før start. Eksempler på måltider kan være havregrøt. brød med ost, egg eller kjøttpålegg osv. Flere gode ideer kan finnes her.

Det er også viktig å få i seg nok vann før en konkurranse, slik at du er i væskebalanse. En tommelfinger regel er å drikke 5 dl vann de siste to timer før start. Andre tips kan finnes her.

Å varme kroppen nok opp før en konkurranse er også viktig. Dette kan gjøres ved å jogge, sykle eller gå i 10-15 minutter.

Når søke hjelp

Hvis du vil prestere optimalt i en konkurranse kan det være lurt å se en kiropraktor, fysioterapeaut, osteopat eller muskelterapapeut. Disse er eksperter på nerve-, muskel-, og skjelettsystemet, of kan hjelpe dig å forebygge og behandle skader som kan påvirke din prestasjon.

Besøk klinikkforalle.no der du finner et tverrfaglig team som kan hjelpe deg med å optimalisere din helse og prestasjon.